Húsvéti lánykérés – avagy arany eljegyzési gyűrű a tojásban

Húsvéti lánykérés

Húsvét napja:Húsvéti lánykérés – avagy arany eljegyzési gyűrű a tojásban

Locsolkodás, parfümillat, csokinyuszi, csokitojás. Talán ezek jutnak eszedbe neked is legelőször, amikor a húsvétra gondolsz. A húsvéti lánykérés talán nem annyira népszerű, mint a Valentin-napi vagy a karácsonyi lánykérés, de ennek is meglehet a szépsége.

Lánykérés különböző ünnepeken

A különböző ünnepek mindig is népszerűek voltak lánykérés szempontjából. Több szempontból is ideális lehet valamilyen ünnephez kapcsolni ezt az eseményt.

  1. Egyrészt azért, mert ilyenkor rendszerint összegyűlik a család. Még esetleg a távolabb, netán külföldön élő családtagok is hazalátogatnak, így ők sem maradnak ki a nagy eseményből.
  2. Másrészről ilyenkor egyébként is nagyobb sütés-főzésbe kezdenek az otthoniak, tehát nem kell külön „terülj-terülj asztalkámmal” foglalkozni.
  3. Harmadrészt pedig természetesen az ünnepi hangulat még emlékezetesebbé teszi a lánykérést, így valóban maradandó emlék lesz az arany eljegyzési gyűrű átadása.

Fontos azonban megemlíteni az esetleges negatívumokat is. A lánykérés igen nagy feladat a férfiak számára, nem kevés bátorság szükséges hozzá. És minél többen vannak jelen a nagy pillanatban, annál nehezebb belekezdeni a mondandóba. Illetve természetesen ott van a rizikó is, hogy a menyasszony jelölt esetleg nemmel válaszol. Ez egyébként is nagy pofon lehet egy férfi életében, hát ha még az egész család is jelen van.

Húsvéti lánykérés

Húsvéti lánykérés ötletek

Hogyha már eldöntötted, belevágsz a húsvéti lánykérésbe, akkor itt van néhány ötlet, melyből inspirálódni tudsz:

  • saját költeményű locsolóvers, melynek végén felteszed azt a bizonyos nagy kérdést
  • húsvéti tojáskeresés térképpel, melyen akár a gyűrűt is be lehet jelölni
  • gyűrű elrejtése csoki tojásba, csoki nyusziba
  • a locsolkodásra szánt kölni üveg nyakára csúsztatott gyűrű
  • egy csokor tavaszi virágban elrejtett gyűrű
  • Kinder tojásban elrejtett gyémánt gyűrű (a kinder meglepetés játék dobozába rejtve)

A fenti ötleteket külön-külön, de akár kombinálva is megvalósíthatod, csak a fantáziádra van bízva, hogy mit hozol ki belőlük.

Húsvéti SMS jókívánságok
Húsvéti versek, rövidek
Húsvéti képek
Húsvéti színezők, kifestők